Woningtypes

Met Fijn Wonen bieden we producten aan die wonen betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig maken. Dit doen we voor bestaande en nieuwe woningen.

Wij bieden drie verschillende types nieuwbouwwoningen: 101, 201 en 301. Afhankelijk van uw keuze worden de woningen geleverd als NOM inclusief monitoring tot en met minimum van EPC 0,4 conform Bouwbesluit. De NOM-woningen zijn aardgasloos en all-electric en zijn ook aan te sluiten op stadsverwarming. Wij hebben afbouwpakketten voor woningbouwcorporaties, beleggers en kopers beschikbaar. Ook kunt u de woningen personaliseren met verschillende opties voor luxe- en afwerkniveau.

Voor bestaande bouw leveren wij energetische en levensloopbestendige oplossingen op maat. Dit doen wij door middel van een slimme en efficiënte schil- en installatieoplossing. Deze werkzaamheden voeren wij vlot en met weinig overlast uit. Indien gewenst kunnen wij voor u de bewonersbegeleiding en -communicatie voor u verzorgen. Wij gaan hierover graag met u in gesprek. Onderstaand schetsen we de technische mogelijkheden en kaders.

 • Woningtype 101

  Woningtype 101 is uitgevoerd als één laag met een kap. Ondanks de compacte maatvoering biedt dit woningtype alle benodigde ruimte voor één-, tot twee- of zelfs driepersoons huishoudens.

  De woning heeft een ruime woonkamer en open keuken. Op de verdieping zijn twee slaapkamers, een badkamer en een bergruimte ondergebracht. Hier kunt u de wasmachine plaatsen. De bovengelegen bergzolder is bereikbaar met een vlizotrap en is manshoog.

  Woningtype 101 is verkrijgbaar met een beukmaat van 5,4 of 5,7 meter. De hiernaast staande afbeeldingen hebben betrekking op de 5,4 meter-variant.

  aantal personen: gezinswoning
  beukmaat 5,4 m GBO 84 m2
  beukmaat 5,7 m GBO 89 m2

   

 • Woningtype 201

  Woningtype 201 is uitgevoerd als twee lagen met een kap of met platte dak-afwerking. Deze woning biedt alle ruimte die gezinnen nodig hebben.

  De woning heeft een ruime woonkamer en open keuken. Door de hoge gootlijn is er op de verdieping ruimte voor drie goede slaapkamers en een ruime badkamer. De zolder is bereikbaar met een vaste trap. Op de zolder zijn de aansluitingen voor de wasmachine aangebracht. Dit type is eveneens verkrijgbaar met een platte dak-afwerking.

  Woningtype 201 is verkrijgbaar met een beukmaat van 5,1 of 5,4 of 5,7 meter. De hiernaast staande afbeeldingen hebben betrekking op de 5,4 meter-variant.

  aantal personen:  gezinswoning
  beukmaat 5,1 m GBO 103 m2
  beukmaat 5,4 m GBO 109 m2
  beukmaat 5,7 m GBO 115 m2

 • Woningtype 301

  Woningtype 301 is uitgevoerd als twee lagen met een kap. Deze woning biedt alle ruimte die gezinnen nodig hebben, maar verschaft ten opzichte van het type 201 extra bewegingsruimte en indelingsvrijheid.

  De zolder kunt u op verschillende manieren vormgeven en is bereikbaar met een vaste trap. Woningtype 301 is verkrijgbaar met een beukmaat van 5,4 of 5,7 meter. De hiernaast staande afbeeldingen hebben betrekking op de 5,7 meter-variant.

  aantal personen: gezinswoning
  beukmaat 5,4 m GBO 118 m2
  beukmaat 5,7 m GBO 125 m2

 • Aardbevingsbestendige woning

  Een veilige nieuwbouwoplossing

  Het is ingrijpend om je niet veilig te voelen in je woning, om in onzekerheid te verkeren over schadeafhandeling en tot slot je vertrouwde plek noodgedwongen te moeten verlaten. Vanuit die gedachte is onze nieuwbouwoplossing niet alleen veilig, maar blijft deze ook heel bij een eventuele aardbeving.

  Voordelen
  Rust voor nu en in de toekomst. Bij alles wat we doen stellen we de bewoner centraal. Door te borgen dat de woning naast veilig bij bevingen ook heel blijft, ervaart een bewoner minder overlast en behoudt de woning haar financiële waarde.

  • Schade beperkende oplossing
  • Passende binnen de percentageregeling
  • Optimaal bewonersproces
  • Minimale overlast
  • Leverzekerheid en snelle realisatie

  Meer informatie: fijnwonen.nl/aardbevingsbestendig

 • Gevels

 • Bestaande woning

  Voor bestaande bouw leveren wij energetische en levensloopbestendige oplossingen. Dit doen wij middels een slimme en efficiënte schil- en installatieoplossing. Om onze werkzaamheden uit te kunnen voeren, dienen de woningen in een rijopstelling te staan en voorzien te zijn van vrijwel vlakke gevels. Woningen kunnen zowel één- als tweelaags zijn uitgevoerd met een kapconstructie. De architectuur stemmen wij projectspecifiek af, zodat deze past in het straatbeeld.

  Onze verbouwwerkzaamheden voeren wij vlot en met weinig overlast uit. Warm contact met en goede informatievoorziening  aan bewoners zien wij als een essentieel onderdeel van een geslaagde verduurzaming. Indien gewenst verzorgen onze bewonersconsulenten en energiecoaches de communicatie met en begeleiding van de bewoners voorafgaand, tijdens en na afloop van de werkzaamheden.

  Heeft u bestaand woningbezit en wilt u meer informatie dan treden wij graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.