Gezocht: frisse denkers & vernieuwers voor De Loskade

Op het voormalige Suikerfabrieksterrein in Groningen bouwt Van Wijnen onder de naam De Loskade aan de wijk van de toekomst. De Loskade is een pop-up wijk waar binnen ruimere kaders geëxperimenteerd kan worden. Het is dé plek om duurzaam te innoveren en de circulaire economie tot bloei te laten komen.

Tot 2030 experimenteert Van Wijnen hier in de praktijk met 45 shortstay woningen waarbij zij anticiperen op de veranderende gebruikerswensen zoals compact, betaalbaar en zelfvoorzienend wonen. Met échte bewoners met echte ervaringen én met ruimere kaders dan we gewend zijn op het gebied van wet- en regelgeving, welstand en garanties. Zo wordt er in dit Living Lab ruimte gecreëerd voor revolutionaire oplossingen. Het Fijn Wonen-team is erg enthousiast over De Loskade en hoopt de resultaten van dit experiment direct in haar producten te kunnen implementeren.

Samen weten we meer: De Challenge
Zelf heeft Van Wijnen al flinke stappen gezet richting het streven naar een circulaire economie: haar circulaire woonproducten zijn klaar voor de toekomst. Maar de ontwikkelingen stoppen nooit en ze zien steeds nieuwe en betere mogelijkheden. De 45 eenheden binnen het Living Lab bieden ruimte om honderden experimenten te doen. Samen weten we meer, maken we het experiment spannender en komen we veel verder.

Van Wijnen is nieuwsgierig naar verrassende inzichten of frisse ideeën van anderen en heeft daarom een Challenge uitgeschreven. Hierbij zijn zij specifiek geïnteresseerd in optimalisaties en innovaties op het gebied van gevel- en dakafwerking, installatie-oplossingen en energieopwekking en -opslag.

Heb jij zelf een goede suggestie of zitten er frisse denkers in jouw netwerk? Verras, deel de video-oproep en maak onderdeel uit van de totstandkoming van de wijk van de toekomst! De uiterste aanmelddatum betreft dinsdag 20 maart. Meer informatie via www.deloskade.nl

Update
De sluitingsdatum voor De Loskade Challenge is inmiddels verstreken. Van Wijnen bedankt iedereen voor de enthousiaste reacties en mooie  inzendingen!  Zij nemen spoedig contact op met de deelnemers. Kwam de Challenge bij u te laat in beeld? Niet getreurd: Van Wijnen is altijd op zoek naar the next step. Via bovengenoemde website kunt u contact opnemen met het projectteam.